Maantien mittailua

Paluumatka sujuu ahkeran kätköilyn merkeissä. Päivityksiä blogiin ei tule säännöllisesti, vaan hieman kirjoitusinnon ja ajan mukaan. Matkaa saa edelleen seurattua spotilla osoitteessa http://www.erämaahan.fi/track.

Paluumatkan aikana on tähän mennessä löytynyt 22 kätköä ja ruotsalainen kätköilykulttuuri alkaa tulla pikkuhiljaa tutuksi. Lokikirjat eivät ole täällä muovipusseissa, kätkörasiat sen sijaan ovat. Muovipussit ovat omiaan keräämään kosteutta sisäänsä ja ryhtymään limaisiksi, joten hieman hämmentäväähän tämä on. Kätkön piilopaikan tai kätkörasian valmisteluun ei täällä myöskään pääosin vaikuteta kiinnittävän huomiota, vaan kätkö on monesti jemmattu varsin mitäänsanomattomaan koloseen hienossa ympäristössä. Toisinaan myös vähemmän hienossa, mutta tätä ei voi pitää mitenkään ruotsalaisena innovaationa.

Yön vietimme Lilltjärn nimisen kätkön vieressä. Pienen metsälammen rannassa oli laavu, jolla istuimme iltaa suolakeksien, Brie-juuston ja punaviinin merkeissä. Muutenkin ruokavalio on kokenut melkoisia muutoksia sivistykseen paluun jälkeen, mutta majoitusjärjestelynä toimi kuitenkin vanha tuttu makuupussiin kömpiminen, joskin vähemmän kriittisten olosuhteiden ansiosta taivasalla laavun edessä.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

Vastaa