Saltoluoktan tunturiasema

N 67 23.771 E 018 31.417

Eilinen meni toipuessa kolmen ruokalajin illallisen ja teltassa suoritettujen jatkojen merkeissä, joten blogipäivitys pääsi viipymään näin aamupäivän puolelle. Nyt istuskelemme laiturilla odottamassa laivan lähtöä Kebnatsiin, missä automme odottaa.

Tunturiaseman palvelut ovat STF:n tavanomaiseen tapaan loistavat ja järkihintaiset. Illallisella oli alkupaloiksi savulohta, pääruoaksi poroa ja sienirisottoa jaa jälkiruoaksi vielä omatekoista jäätelöä ja hillaa. Myös talon viinivalinnat toimivat erinomaisesti yhteen ruokien kanssa, joten yksi välttämättömistä sivistykseen paluun toimenpiteistä, eli viinilasillinen, tuli suoritettua asianmukaisesti. Kohti Tukholmaa kätköillen edetessämme on tarkoituksena löytää vielä pizzaa ja Burger King.

Kokonaisuudessaan kävelymatkaa kertyi 10 päivän aikana noin 160 kilometriä ja soutelua parisen kymmentä. Varsinkin loppumatka kulki hyvin leppoisasti ja kun sateitakin tuli Pårekille nousua lukuunottamatta lähinnä kuuroina on hommassa ollut vahva lomailun meininki. Tämänkin päivän sää osui erinomaisesti kohdilleen, sillä varusteet on kuivattu ja laiturilla on mukavaa lojua auringossa.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

Vastaa