Skierffen huiputus

N 67 10.270 E 018 13.864

Säät suosivat ja pääsimme Skierffen huipun tuntumaan puuskaisessa, kovassa tuulessa ja ajoittaisessa tihkusateessa. Huippu oli selvästi näkyvissä, joten jätimme varusteet valittuun leiripaikkaan ja lähdimme saman tien huipulle, jotta keli ei ehdi muuttua. Palkintona oli upea näkymä koko Rapadalenin suistoalueelle. Rvk oli ollut täällä kerran aikaisemminkin, mutta silloin huipun saavuttaminen oli tapahtunut pilven sisällä ja näkyvyys oli vaakasuunnassa olematon, alas välttävä. Nyt koko retkikunta pääsi ihailemaan mutkittelevaa ja monisävyisenä ajoittain pilvien raosta paistavassa auringossa kimaltelevaa suistoa.

Matkan varrelta löytyi pari tarkemmin tunnistamatonta tattia. Ne paistettiin, todettiin mauttomiksi ja heitettiin pois. Parempi onni ensi kerralla.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

Vastaa