Aamiainen tien päällä

Eilinen meni hieman pitkäksi, sillä Paavo nappasi Anojärveltä taimenen, joka jäi minun matkaeväikseni, joten muiden käydessä nukkumaan minä vielä fileoin ja graavasin veden viljaa.

Pääsin liikkeelle Rajamaalta yhden maissa. Polttoaine- ja vesitankit ovat täynnä, mutta yksi kolmesta kaasupulloista kaipaa vaihtamista. Suunnittelin aluksi meneväni kalaan lähivesille Suomen puolella, mutta ”vieressä” sijaitseva Kilpisjärvi veti kuitenkin puoleensa. Nämä suomalaisen lapinkävijän yleissivistykseen erottamattomasti kuuluvat kohteet ovat toistaiseksi jääneet näkemättä, joten suunnannen matkan kohti Haltin valtatietä, vaikka flunssa vielä vähän hätyytteleekin.

Aamiainen viivästyi tien päälle asti. Kauniin P-paikan löytyessä olikin aika pysähtyä keittelemään pannukahvit ja nauttimaan evästä ajomatkalle.

Aamiainen
Murua rinnan alle

Vastaa