Huipulla tuulee

Järki voitti ja tuli suoritettua leppoisa geokätköilyreissu Saanan huipun, Saanajärven tuvan ja tipahtaneen JU-88:n kautta. Keli oli mitä mainioin, eli pilvinen ja erittäin tuulinen. Aurinko paistoi silloin tällöin pilvien lomasta satunnaiseen kohtaan ympäröiviä tuntureita, luoden vaikuttavia valon ja varjon leikkejä.

Aamulla satoi, mutta säätiedotus lupasi sopivaa huiputuskeliä päivälle. Saanan huippu ilmaantuikin näkyviin puolen päivän aikoihin ja puoli kahdelta olin retkeilykeskuksella matkalla ylöspäin. Huiputulta näki, että sääikkuna aikoo olla todennäköisesti vähintään seuraavat pari tuntia, joten lähdin yksin tein muidenkin lähiseudun kätköjen perään. Vesisade alkoikin toden teolla vasta illasta, yhdeksän maissa. Tässä kohtaa puolikuntoinen karvanaamari oli jo ehtinyt kuumaan suihkuun ja tietotekniikan ääreen.

Reitin alkua
Portaita on vielä paljon lisää – ja nekin loppuvat kauan ennen huippua
Pakollinen porokuva
Mallan luonnonpuisto
Saanan huippu

Vastaa