Perriertoppen huiputettu

Noin 13:05 Norjan aikaa kahdeksan retkikunnan jäsentä saavutti Perriertoppenin huipun. Nousu vuoren satulaan tapahtui hiihtämällä ja siitä eteenpäin jääraudat monoissa kävellen.

Aamun aikana havaittiin myös toinen retkikunta. Petejen ryhmä oli aamun aikana noussut vuonolta ja pystytettyään perusleirin jatkoivat suoraan huiputukseen. Valtteri kävi hiihtämässä Petejen retkikuntaa vastaan ja vaihtamassa kuulumisia, muun muassa vuoren satulasta radiolla saadut tiedot olosuhteista ylhäällä.

Illalla tehtiin vielä suomalaisen arktisen retkeilyn historiaa. Pakkasimme leirin ja lähdimme hiihtämään kohti Peten retkikuntaa ja pystytimme yhteisen leirin heidän valitsemaansa Perriertoppenin perusleiriin.

Tavoitteet on saavutettu ja retkikunta kääntyy paluumatkalle kohti Longyearia. Etenemme merijäätä pitkin, joten jääkarhuväijyt otetaan taas käyttöön. Väijyjen tarkkaavaisuutta lisännee, että toinen retkikunta oli nähnyt jääkarhun samaa reittiä tullessaan.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

4 vastausta artikkeliin “Perriertoppen huiputettu”

  1. Aivan mahtava huiputus! Onnittelut retkikunnalle tavoitteiden saavuttamisesta. Nyt on varmasti hyvä mieli lähteä paluureissulle. Turvallista kotimatkaa. Tomille pusut ja halit.

  2. Onnittelut ”huiputtajille” ja turvallista kotimatkaa. Joensuussa pyryttää sakeasti lunta, eikä keväästä näy merkkiäkään. Jantskulle terkkuja.

  3. Onneksi olkoon ja tervetuloa takaisin! Hienoja maisemakuvia – Helsingissä ei ole edes lunta enää. Toivottavasti näette vielä karhun paluumatkalla. Pasi, illan bisset tarjoan vastineeksi retkertomuksesta!

  4. Onnittelut myös täältä kaakkoisrajaltakin! Nyt ottamaan viimeinen ilo irti lumesta, jäästä ja pakkasesta (helppohan se on täältä sanoa – takan äärestä). Korotan panoksia ja lupaan retkikertomuksen vastineeksi tarjota Jiille & Jiille kylmää OLVIn III:sta Jarin tapaan!

Vastaa