Austfjorden

N 79 00.087 E 16 21.331

Aloitimme kotimatkan laskeutumalla perusleiristä Tryggvebreeniä alas Austfjorden vuonolle. Meri on tällä kohtaa umpijäässä ja eteneminen sen puolesta helppoa. Etenemistä tavallaan helpotti myös kova tuuli, joka onneksi puhalsi selän takaa vauhdittaen matkaamme ja tehden sen varsin hyytäväksi.

Heti laskeuduttuamme vuonolle näimme jääkarhun jäljet, jotka olivat korkeintaan kymmeniä minuutteja vanhat. Hylkeiden avantoja puolestaan ei näy, joten alueella taitaa liikuskella nälkäisen puoleinen otus. Jari muistutti vielä porukalle, että aseet säilytetään lataamattomina ja varmistamattomina, jotta säilytys on turvallista, mutta laukaus varmasti lähtee. Ero urheiluammunnan turvallisuussääntöihin on melkoinen, mutta toisaalta HSC:n pistoolitaulut eivät ole koskaan olleet nälkäisiä.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

Viestiteltan mörkö
Viestiteltan mörkö
Pasi karhuväijyssä
Pasi karhuväijyssä

Yksi ajatus artikkelista “Austfjorden”

  1. Polaroitu karhu, viimeinkin! Mitä seuraavaksi, pingviinejäkö? =) Vai onko Herra Jamesonia saatu vieläkään pullosta ulos? Täälläkin tuulee viileästi =) Tsemppiä loppukiriin kaikille!!!

Vastaa