Ensimmäinen nousuyritys

26 asteen pakkasesta huolimatta 10 retkikunnan jäsentä yritti nousua Perriertoppenille. Lumiolosuhteista oli epäilystä, sillä telttoja pystytettäessä oli lumesta löytynyt erittäin vahvaa kerroksellisuutta, mikä tarkoittaisi lumivyöryriskiä. Tuuli oli kuitenkin kovettanut vuoren satulaan johtavan jäätikkörinteen läpeensä ja ryhmä pääsi jatkamaan matkaa.

Ryhmä saavutti satulan 10:50, mutta tuulen ja pakkasen yhteisvaikutus johti pikaiseen paluupäätökseen perusleiriin. Jari ilmoitti radiolla paluusta ja kun perusleiristä tiedusteltiin, tarvitseeko ryhmä jotain palatessaan, oli Jari vastannut, että kakun voisi tehdä. Huumoriveikon leuka tosin sittemmin tipahti telttaan mennessä, sillä siellä odotti skottiviskillä maustettu kiwikermakakku, kuivahedelmiä koristeena.

Sään salliessa retkikunta tekee uuden nousuyrityksen huomenna.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

2 vastausta artikkeliin “Ensimmäinen nousuyritys”

  1. Jari & Johanna! Siellähän näyttäs olevan kelit kohdallaan :-) Jokos näkynyt jääkarhuja? Mitens kompassit pellittää? Hyvää reissunjatkoa vaan! Terveisin Vellu

  2. Onnea nousuyrityksiin! Oma Lapin reissu on ohi, tuulta oli vähemmän kuin siellä, mutta silläkin sai teltan kaaret mutkalle.

    Markukselle tiedoksi, että lappeen Rannassa näyttää Wapun vietto alkaneen, mutta ainakin itse vaihtaisin tämän milloin vain Huippuvuorten pakkaseen ja viimaan. Nauttikaa reissusta!

Vastaa