Perriertoppenin perusleiri

N 79 07.267 E 16 51.191

Laskeuduimme Veteranenilta Tryggvebreenille käyttäen köysiä apuna. Ahkiot laskettiin kolme köydenpituutta käyttäen kolmea ”hissiasemaa”, eli rinteeseen rakennettua ankkuripistettä, joiden kautta jokainen pulkka vuorotellen laskettiin. Pulkan omistaja käveli jäärautojen kanssa mukana suurimmalla osalla pulkista ohjaamassa pulkkaa seuraavalle ankkuripisteelle.

Ylhäällä rinteessä kova tuuli ja pakkanen tekivät tehtävänsä ja yhden retkikunnan jäsenen varpaita sulateltiinkin teltassa kunnes tunto palasi, jonka jälkeen hänet lähetettiin pulkkansa kanssa seuraavana alas. Siellä oli toki aivan yhtä kylmää, mutta tyyntä. Lisäksi teltta ja keitin tekevät jäähtyneelle hiihtäjälle ihmeitä. Tämä oli tullut todettua toisen retkikuntalaisen kohdalla myös edellisenä päivänä.

Huomenna on jälleen, sään ja lumiolosuhteiden salliessa, huiputuspäivä. Retkikunta lähtee yrittämään kohti Perriertoppenin huippua.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

2 vastausta artikkeliin “Perriertoppenin perusleiri”

  1. Blogissa olikin tosiaan pelottavan hiljaista, mutta onneksi kaikki taas ”tallessa”, vaikkakin luonto näyttää koettelevan teitä …. milelenkiintoista koukutusta tämä retkenne seuraaminen :)
    Onnea huomiselle huiputukselle !!
    Latelle jaksamista,postilaatikossasi odottaa pino luettavaa ”luontotieteilijälle” :) !!

  2. Eiks niit pulkkia voinu vaan laittaa laskeen mäkeä ;) Elisa ja Visa toivottaa kovasti terkkuja kaikille erityisesti Josalle ja Jarille!

Vastaa