Lomonosovfonna

N 78 46.718 E 17 41.167

Tänään on hiihdetty enemmän ja vähemmän tasaista jäälakeutta Lomonosovfonnalla. Suurin osa ajasta pilvessä. Ei, retkikunnalla ei ole mukanaan laittomia päihteitä, vaan vain riittävästi korkeutta. Jäätikön hiihtäminen sille nousun jälkeen on varsin yllätyksetöntä puuhaa. Päivän yllätyksellisyys onkin muodostunut lähinnä siitä, koska pilvi ympärillä ohenee sen verran, että aurinko paistaa merkittävästi sen läpi ja koska sattuu näkemään jäätiköstä pilkistäviä huippuja.

Vaiska ja Harri kertoivat onnistuneensa kaatamaan keittäjän esilämmitykseen käytettävän pirtupullon keittiölaatikkoonsa siten, että sen korkki suli ja pirtu leimahti. Pojat saivat palon hallintaan ilman vahinkoja ja onnekkaasti mukaan oli pakattu myös tyhjä pirtupullo, joten uusi korkkikin järjestyi. Muuten olisi saattanut olla pakon edessä hyvin esilämmitettyjä keittäjiä.

Retkikunta onnittelee Harrin vaimoa merkkipäivän johdosta.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

Yksi ajatus artikkelista “Lomonosovfonna”

  1. Täällä Joensuussakin seurataan retkikunnan vaelluksia. Vai että pirtua ”kaatui”. Kuulostaa hyvin keksityltä tekosyyltä siihen, kuinka pirtua on äkillisesti kadonnut. :)

Vastaa