White out

N 78 40.008 E 17 37.528

Tänään päivä alkoi rankasti. Aamulla tuuli puhalsi voimalla alas jäätikköä ja saimme taistella sitä ylös maskit kasvoilla, kompuroiden, pulkkien kaatuillessa. Ylhäällä tuulen voima helpotti ja lounaasta eteenpäin saimmekin hiihdellä syvässä uudessa lumessa, ilman näkyvyyttä. White out olosuhteilla tarkoitetaan sitä, että ilmassa oleva lumi peittää horisointin näkyvistä ja kaikkialla on vain tasaista valkoista. Ilman minkäänlaisia kiintopisteitä suunnassa pysyminen on lähes mahdotonta ja vaikkapa eteen tulevan mäen huomaa vain siitä, että maasto nousee. Iltapäivän aikana näkyvyys hieman parani ja leiriytyessä pystyimme jo erottamaan lähimpänä olevia huippuja.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

2 vastausta artikkeliin “White out”

  1. Huomasin tuossa, että RSS-syötteen tämän hetkinen osoite ei toimi. Kannattanee korjata se muotoon http://www.eramaahan.fi/feed/ niin muutkin pystyvät seuraamaan kirjoituksianne. Eipä sitten muuta kuin antoisaa rymyämistä lumen keskellä :)

  2. Toivottaa myös teille koko retkikunnalle matkan alkutaipaleella voimia sielä lumessa rämpimisen ja jatkuvan pakertamisen keskelle :) !!! ja toivottavasti vielä posiitiivisin ajatuksin hymyssä suin kaikesta tuskasta huolimatta ……. :)
    Täällä etelässä taidammekin viettää pääsiäisen n. + 15 asteen lämpötiloissa ilman lumia :)
    joten toinen on maailma täälä koto Suomessa !

Vastaa