Talvinen olhavanvuori

image
Perusleiri

Kiipeilyreissuja on tullut tehtyä läpi talven. Useamman päivän reissuilla on ollut majoitteena joko asuntovaunu tai teltta. Tällä kertaa tuli lähdettyä Olhavalle, Repoveden kansallispuistoon. Kyseessä on suomalaisen kalliokiipeilyn mekka, mutta näin talvisaikaan ei ole muita kiipeilijöitä näkynyt.

Saapuessa pelipaikoille hillosensalmelle myöhään sunnuntai-iltana kaivoimme ensin auton lumihankeen, jotta se ei olisi mahdollisten muiden kääntöpaikan käyttäjien tiellä ja pystytimme laavun sen viereen. Maanantai kului repoveden ylityksessä kolmeen kertaan, koska kiipeilyvarusteita tuli mukaan paljon ja ahkioita oli vain yksi.

Vilustuminen yrittää kovasti myös yllättää, mutta tekninen kalliokiipeily kun ei ole urheilua, niin buranan voimalla pyritään siirtymään kalliota ylös.

Vastaa