Valokuvanäyttely

Tämäkin merkkipaalu harrastuksissa on sitten nähty. Ensimmäinen valokuvanäyttelyni on esillä Galleri Zebrassa Karjaalla 23.10-20.11. Aukioloajat löytyvät gallerian sivuilta.

Näyttelyn lehdistötiedote kertoo oleellisimman:

Rakastan Lappia. Sen maisemien karuutta ja jylhyyttä, joiden keskellä luonto kuitenkin kukoistaa. Vaeltaja voi paeta sivistystä erämaihin, jotka kovat olosuhteet ovat pitäneet laajalti koskemattomina. Ympärillä aukeavan maailman avaruus antaa vapauden tunteen, jota jää etelässä kaipaamaan.

Valokuvausharrastukseni heräsi uudelleen henkiin, teini-iässä hiivuttuaan, samaan aikaan kun aloitin vaeltamisen. Tahdoin ottaa talteen matkoillani kohtaamani kauneuden ja tuoda jotain siitä mukanani tänne etelään. Valokuvaus muodostuikin pian erottamattomaksi osaksi vaelluksia, maaston ja valon määrätessä tahtia muillakin tavoin, kuin vaeltaja yleensä ajattelisi.

Nämä kuvat ovat matkoiltani Lapista. Kuvia on niin Suomesta kuin Ruotsistakin, mutta rajojen merkitys hämärtyy pohjoisessa. Suomalainen, ruotsalainen ja saamelainen maailma sekoittuvat toisiinsa vähät välittäen siitä, että joku on piirtänyt viivan karttaan. Näyttely kutsuu katsojansa matkalle pilviin nousevien tuntureiden, hyttysparvien, elokuisen räntäsateen, kimaltavien lumikenttien ja keskiyön auringon maahan. Tervetuloa mukaan.

Vedoksia seinällä

Vastaa