Pårten perusleiri

N 67 07.588 E 017 43.708

Ensimmäinen kokonaan erämaassa kuljettu päivä on takana. Matkalta löytyi hieman yllätyksiä, kuten vaikeakulkuista rakkakivikkoa ja soita, joiden kasvillisuuteen vaeltajat tarttuivat, kuten kuvastakin näkyy.

Istumme iltaa perusleirissä, jonka on tarkoitus jäädä paikalleen pariksi päiväksi. Huomenna lähdemme hakemaan Vertical Limitiä observatorion vierestä Pårten huipun tuntumasta ja olosuhteiden salliessa pyrimme myös huipulle.

Matkalta löytyi pari hyväkuntoista poronsarvea, joten theOrava askarteli avaimenperän jätettäväksi Vertical Limitiin ja rvk varasi pätkän sarven paksummasta päästä kotiin vietäväksi, askarreltavaksi napeiksi villakangasviittaan.

Elämääkin täältä ylhäältä löytyy. Poroja pyörii ympärillä jatkuvasti ja vasan imetystapahtumakin on tullut nähdyksi. Samoin parittelevat vaaksiaiset ja yllättäin paljon heinäsirkkoja.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

Yksi ajatus artikkelista “Pårten perusleiri”

  1. Hyvältä näyttää, ainakin täältä Jyväskylästä katsottuna :). Olette ilmeisesti ihan ajoissa liikkeellä kätkönmetsästyksessä… Toivotamme Hyvää Loppumatkaa! Netissä roikkumisemme on satunnaista seuraavan viikon ajan….

Vastaa