Pois polulta

N 67 05.965 E 018 01.842

Tänään ylitimme Laitauren soutamalla ja tallustelimme oikeaan erämaahan hieman Rittakin jälkeen. Vaihteeksi Aktsen tuvalta ostettua ykkösolutta hörppiessämme vastarannalta saapui vene ja vältimme näin kolmeen kertaan soutamisen, joten järvi ylittyi alle kolmen kilometrin soutamisella kolmeen pekkaan.

Vedet ovat alhaalla. Todella alhaalla. Kartassa näkyvien jokien ja edes pienten järvien olemassaoloon ei voi luottaa ja moneen kertaan on löytynyt vain kuivunut uoma.

Sääennusteen lupailema pilvisyys ei oikein toteutunut. Aamulla heräsimme tihkusateeseen, mutta jo lounaaseen mennessä aurinko paistoi täydeltä terältä ja t-paidassa tuli toivottoman kuuma. Liekö lämpötilaa ollut paljonkin yli viidentoista? Illan mittaan on taivaanrantaan ilmestynyt tummia pilviä, joten yöllä saattaa olla sadetta luvassa. Aamuinen tihku oli tähän mennessä ainoa vähänkään kehnompaan keliin viittaava tapahtuma, joten kelit ovat suosineet tähän mennessä suorastaan poikkeuksellisesti. Ainoat oikeat sateet on nähty etäältä. Näissä keleissä ei uskoisi olevansa Sarekissa.

Usean kymmenen marjan hillaesiintymän löytymisen lisäksi Kungsledeniltä poistuminen on nostanut kaikkien mielialaa. Enää emme ole menossa sinne, minne joku on merkinnyt reitin vaan sinne, minne joku on piilottanut geokätkön. Keskelle ei niin yhtään mitään.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

Vastaa