Maaliviiva näkyvissä

N 78 12.113 E 15 52.624

Tänään tehtiin ennätys reissun kilometrimäärissä. 22,8 kilometriä hieman päälle seitsemässä legissä. Tavoitteena oli leiriytyä 6km Longyearbyenistä, tarkkaan ottaen kelkkakyytien järjestäjän Slettenin hallilta. Laakso on pitkä ja sivistys näkyy leiriin asti, mutta lämmin suihku odottaa retkikuntaa vasta huomenna.

Tapasimme Peten retkikunnan toistamiseen. Sletten kävi hakemassa heidät kauempaa pohjoisesta ja vaihtoimme muutaman sanasen heidän huristellessaan ohitsemme Helvetjadalenissa. Seuraava jälleennäkeminen on tiedossa huomenna Longyearissa, sillä he viipyvät siellä pari yötä ennen lähtöään suomeen. Osa heidän retkikunnastaan tulee peräti samaan koneeseen kanssamme.

Hiihtopäivä oli rankka ja harvassa ovat ne retkikunnan jäsenet, joilla jokin paikka jossain ei reistailisi. Pienet kivut ja säryt tosin menettävät pitkälti merkityksensä, kun loppu häämöttää. Huomenna lähdemme kuudelta aamusta liikkeelle, tavoitteena päästä huoltamaan Slettenin hallille kahta tuntia myöhemmin.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

Yksi ajatus artikkelista “Maaliviiva näkyvissä”

  1. I would like to wish Mikko and friends a very good luck on the expedition!

    Best Regards from Rio de Janeiro – Brazil,
    Näkemiin,
    Celso

Vastaa