Karhuhälytys!

N 78 17.731 E 16 21.476

Aamuyöllä unet keskeytyivät, kun Johanna havaitsi nallen leirin lähellä ollessaan juuri luovuttamassa vahtivuoroa. Karhuhälytys huudettiin ja asia käytiin vielä kertomassa joka teltalle. Aivan oppikirjan mukaan kaikki ei sentään mennyt, sillä tieto havaitun nallen etäisyydestä hukkui jonnekin matkalle ja lähes kaikki noudattivat siksi ohjeita ja pitivät päänsä matalana siltä varalta, että nalle tulee leiriin ja joudutaan ampumaan telttojen läpi. Yksi retkikuntalainen toki onnistui uloskin lähtemään ampujien lisäksi. Nallukka käveli rantaa pitkin leiriä kohti, mutta meni harjanteen taakse lähes leirin vieressä, eikä sitä sen jälkeen löytynyt.

Ylitimme tänään viimeisen meriosuuden. Jäälle pääseminen ahtojääalueen ulkopuolelle, turvaan vuorovedeltä, otti melkoisen könyämisen rantakivikossa, mutta hyvin homma lopulta sujui ja pääsimme hiihtämään vuonon yli. Nyt olemme ohittaneet paikan, johon kelkat jättivät meidät matkan alussa. Edessä on huomenna täysi hiihtopäivä, lyhyt lepo ja aikainen herätys, jotta saavumme ylihuomenna aamusta Longyeariin.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

Yksi ajatus artikkelista “Karhuhälytys!”

  1. Ahkion painona sellainen Nallentalja ei taida paljoa hidastaa… jos vaikka pirulainen olisi alkanut päälle tulla , ihan itsepuolustusta pari laakausta ….. no ei vaan, täytyy tästä ylihuomenissa katsoa Longyearbyenin kotisivuilta Webkameroista näkyykö liikettä !

    http://www.longyearbyen.net/

Vastaa