Newtontoppen huiputettu

Retkikunnan ensimmäinen tavoite on saavutettu. 13 retkikunnan jäsentä saavutti Newtontoppenin huipun kolmena köysistönä noin 17:15 Norjan aikaa. Seuraavaksi matka jatkuu kohti Perriertoppenia.

Keli oli kova ja jäätävä tuuli teki ylhäällä tehtävänsä. Ainakin retkikunnan viestimies hiihtelee lähipäivät nenä teipattuna. Maskista huolimatta paleltuma tuli. Näkymät kuitenkin olivat sen arvoiset, että maksetulle hinnalle saatiin kelpo vastine.

Tean kuume on hellittänyt ja tänään oli jo kuumeeton päivä.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

5 vastausta artikkeliin “Newtontoppen huiputettu”

  1. On tosi komeat maisemat! Varmasti nenien jäätymiset ja myrskytuulet unohtuu kun pääsee tuollaiseen paikkaan. Täällä kotj-Suomessa ollaan kateellisia puhtaanvalkoisesta lumesta. Täällä kun on lunta vain harmahtavan loskan muodossa.

  2. Hienoa kuulla että siellä kaikki on OK ja karavaani kulkee, täällä haukkuu vaan ne koirat.
    Johannalle ja Jarille: Henna on partiolaisena kovasti kiinnostunut niistä teidän solmuiluista, voitte varmaan opastaa sitten. Kakkoskeittimen pullo asentoon B, LEPO! Terkut koko porukalle, Naattikaa, Naattikaa!!! T: Pete, Sari, Henna & Paula

  3. Seuraavaksi sitten Perriertoppen, siellä ei sitten pidä vinkua eikä kitistä, hakulla otsaan sitä joka pelkää (tai siis antaa sen vaikuttaa suoritukseen). Se ottaa leiristä huipulle ja takaisin leiriin sen 7-9 tuntia, jos Vaiska laittaa leirin entiseen hyväksi havaittuu paikkaan. Suklaata taskuun ja menoksi… toivottavasti kelit on kohdillaan.

  4. Blogissa on pelottavan hiljaista? Onko häiriöitä kansainvälisissä kuvayhteyksissä? Virtaongelmia? Vai menikö hapoille ”mäessä”…
    J:lle terveiset – tekisikö mieli uudelleen tuonne?

  5. Hyvä kisa tiedossa kukkulan kuninkuudesta Perriertoppenille:) Pete&co on Austfjordenilla. Ei saa töniä kuitenkaan (ainakaan alas asti). Nauttikaahan tästä reissusta vaikka spekulaatiot seuraavasta käynevätkin jo vilkkaana. Terveisiä tutuille!

Vastaa