Myrsky

N 78 55.952 E 17 34.147

Elely samassa leirissä jatkuu. Yöllä oli noussut myrsky ja tuuli pyyhki jäätikön pintaa keskimäärin 12-13 m/s, huippujen noustessa jopa yli 17 m/s. Lumisateen ja tuulen nostaman irtolumen vaikutuksesta näkyvyys oli olematon ja aamukuuntelussa tuli käsky uuteen kuunteluun puolelta päivin. Puolen päivän kuuntelussa taas uuteen kuunteluun kolmelta. Keli näyttäisi hieman parantuneen, joten nyt jännitetään tuleeko seuraavassa kuuntelussa lähtökäsky.

Lepopäivä meni monilta hieman kosteissa merkeissä. Jarin ja Johannan teltan tapahtumat tulivat tunnetuksi solmubileinä. Muutamasta metristä prusik-narua, tuplapaalusolmun harjoittelusta ja tähän sopivista eväistä saa hupia moneksi tunniksi. Varsinkin, kun solmu on tehty väärin, tekijä pukee köysivaljaat päälleen ja sitten todetaan "Väiski tippuuu" ja vedetään köyden päistä. Ja katsotaan, kuinka solmumestarilta käy ilma vähiin. Harjoitus tekee toki mestarin, mestaristakin :)

Toinen retkikunnan aurinkopaneeleista on ainakin toistaiseksi menetetty. Mikko kertoi, miten telttaan ripustetun paneelin kaapeli oli osunut tielle. Seurauksena juotokset repeytyivät irti paneelista. Viestiteltan paneeli on yhä ehjä. Lähdenkin tästä saman tien kuson (eli viestiyhteyden) pitämisen jälkeen tutkimaan lääkintäteltan paneelin korjausmahdollisuuksia.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

Lauri tarinoi solmubileissä reissun aikana havaituista eläimistä. Johanna tosin toimi sihteerinä, kun viestikalustoa ei siinä kohtaa iltaa enää uskaltanut Laurin käsiin antaa. Sen verran ammattimaisin ottein lepopäivää vietettiin.

Huippuvuorilla on myös muuta elämää, kuin elämäänsä kyllästyneitä hiihtäjiä. Olemme myös nähneet muita "hiihtäjiä":
Kylmien rantojen kiiruna, Huippuvuorten kihu, Svalbardin peura ja myrskylintu. Jälkien perusteella myös naali eli Spitsbergin napakettu on ollut liikkeellä. Enää puuttuu näköhavainto naalista, jääkarhusta ja mursuista. Jäätyneitä mammuttejakaan emme ole bonganneet vielä. Pyrimme toki bongaamaan nämä puuttuneet jäsenet.

Terveisiä Turkuseen Larskalta ja Jaanalle tsemppiä tyäelämään.

2 vastausta artikkeliin “Myrsky”

  1. Toisetkin terveiset Joensuusta! Tsemppiä teille ja voimia jaksaa eteenpäin. Jannelle spesiaaliterkut, täällä kaikki hyvin! Eikka oli kylässä, nuppi toimii ja jutut olivat entiset ;)

  2. Hellurei!

    Toivottavasti myrsky on laantunut, ja jos ei ole niin loistavaa että tekemistä löytyy kuitenkin telttojen uumenissa:) Täällä availlaan grillikautta pääsiäisen kunniaksi, aurinko ei kyllä ole tänään näyttäytynyt. Tsemppiä ja jaksamista teille kaikille, Harrille tietysti spessuterkut! Taavi voi hyvin, bondailee kissan kanssa minkä ehtii vaikka ei ihan tunnu tajuavankaan mistä on kyse:)

    Mammutin kuvia odotellessa, Emma, Teemu, Kaapo ja Taavi

Vastaa