Longyearbyen

Retkikunta pääsi perille Huippuvuorille sankkaan lumisateeseen ja tuuleen. Kaikki tavarat vaikuttavat olevan edelleen mukana, mutta viihteenä koneen ikkunasta kauhulla seuraamamme kenttähenkilöstön helläkätisyys sai itse kunkin tarkistamaan varusteidensa kunnon tarkasti. Nyt on kaikki kuitenkin pakattuna moottorikelkkarekiin, joilla meidät ja varusteemme kuljetetaan aamulla Helvetjadaleniin.

Kärsimme jo ennen lähtöä yhden jäsenen menetyksen, kun Ollin selkävaivat olivat yllättäin äityneet edellisenä yönä ja hän päätti olla lähtemättä mukaan. Muilla retkikunnan jäsenillä on mieliala korkealla ja hiihtämään on kova into.

Longyearbyen on käsittämättömän kaunis paikka omalla tavallaan. Vuorten keskellä pieniä taloja ja rakenteita, jotka näyttävät siltä, että ne on tehty tarpeeseen, ei koristeiksi. Rajaseudun arkkitehtuuria, peltiä ja kakkosnelosta.

Retkikunnalla kaikki hyvin. Lähtöpaikalla ja valmiina lähtöön…

Vastaa