20.10.2007 22:30

Lakjärvi

Ennen saunaa tuli käytyä vielä pienellä kävelyretkellä Lakjärvellä. Varsin hieno paikka, erityisesti ilta-auringon valossa. Saunoessa tuvan ”isäntä” yllätti tarjoamalla saunaoluen, kun olin ajattelemattomuuttani pelkän viskin varassa liikkeellä. Mukavaa porukkaa nämä tunturilatulaiset. Login saunan erinomaisuus täytyy myös todeta.

Ilma tuntuisi olevan lämpimämpi kuin viime yönä, jolloin pakkasta oli muutama aste. Nyt lämpötila lienee nollan pinnassa pilvipeitteen ansiosta. Toisellekin kerrokselle solumuovia voisi löytää käyttöä, joskin tälläkin ratkaisulla tarkenee mainiosti, makuupussi kun on kohtalaisen lämmin. Varsinaisia talvivaelluksia varten voisi hankkia Akton pohjan muotoisen solumuovin lisäeristeeksi, ahkiossa kun saa kätevästi tavaraa kulkemaan.

Normaaalisti en ole tarvinnut näissä lämpötiloissa vielä untuvatakkia, kun olen omilla reissuillani pysynyt sen verran ahkerasti liikkeellä. Tällaisella enemmän retki- kuin vaellushenkisellä reissulla istuskelua tulee kuitenkin sen verran paljon, että olisihan tuo ollut miellyttävä mukana.

Vastaa