Aikainen leiriytyminen

01.09.2007 19:42
N 60 20.196 E 024 41.182

Leiri on pystyssä, iltauinti suoritettuna ja mies makuupussissaan. Kilometrejä on kertynyt tähän mennessä 28 ja löytöjä 10. Mukavalla leiripaikalla iski laiskuus ruokailun päälle ja päätin jättää loput kätköt huomiselle. Niitä jäikin juuri sopivasti. Nyt on ohjelmassa bloggaus, rentoutumista, musiikin kuuntelua, ehkä vähän bloggausskriptien parantelua, hieman viskiä ja aikainen nukkumaanmeno. Elämä on kivaa.

Leiripaikan ranta

Päivän kätkösaldo siis oli Flycatcher Corner, Goldeneye Split, Swallow Barn, Raven Hill, Ketunkorpi ja Hauklampi. Raven Hill ansaitsee erityismaininnan kätköpaikan huolellisesta valmistelusta, mutta enpä spoilaa sen enempää.

Päivän aikana tuli pari kunnollista sadekuuroa, mutta pääosin keli on ollut täydellinen. Puolipilvistä ja sopivan viileää.

Reissun teemaksi on muodostunut pitkälti uuden GPS-kaluston ja menetelmien testaus. Perjantaina hankittu viilekekotelo Garmin Etrex Summitille toimii täydellisesti. Laite trackaa erinomaisesti ja se on helppo napata olkapäältä, kun sitä haluaa käsitellä. Holuxin GPSlim 240 sen sijaan ei ole aivan yhtä hyvä herkkyydeltään kuin edeltäjänsä, Insmat InsSirf III. Koko on kuitenkin mukavan mitätön ajatellen sekä urbaania kätköilyä, että käyttöä varagepsinä. Litiumparistot näyttävät pitävän hyvin jännitteensä siihen asti, että ovat aivan tyhjiä. Kun ensimmäinen palkki lähtee Etrexin paristomittarista käyttöaikaa on jäljellä tunti-pari. Kun laite alkaa varoittaa tyhjenevistä paristoista, on virta katkeamassa minuuttien sisällä. Käyttöaikaa kahdella litiumparistolla saa siis kymmeniä tunteja.

Vastaa