Kalat narrattu

Taas on yksi reissu ohi ja istuskelen kotosalla. Pahin kankkunenkin alkaa pikkuhiljaa helpottaa. Vietimme Henkan kanssa puoli päivää Rovaniemellä paikallisiin ravintoloihin tutustuen, Lordin ruokaravintolaa unohtamatta. Sama vahva nousukiito jatkui sitten yöjunassa. Ihan sopiva lopetus muutenkin kostealle reissulle. Kontrasti huomattavasti tervehenkisempiin vaelluksiimme oli kyllä melkoinen.

Rocktaurant

Viimeisenä iltana Henkkakin sai sen kauan odotetun kalan, 760g taimenen. Montaa tuntia ei olisikaan enää ollut aikaa. Kävin haavimassa kalan ja hetken jo huolestuttikin, kun kala sai vielä kertaalleen uutta intoa huomattuaan minut vedessä. Henkka oli kuitenkin tartuttanut epäonnisen tammukan hyvin ja pienen uimareissunsa jälkeen sen sai helposti haaviin.

Henkka kaislikon laidassa

Nuotiolla

Henkan taimen

Perhovehkeillä saa hyvin myös ahvenia. Jääkaapissa odottaa paistamista nappaamani varttikiloisen raitapaidan fileet. Käytetty perho on painettu mieleen. Mikäli kahluuvälineet jättää pois, perhokalastajan välineistö ei juuri mitään paina ja se sopii mainiosti kalan kuin kalan narraamiseen. Paavo saikin tehtäväkseen etsiä minulle sopivat perhovälineet järkihintaan, kun liikkeet poistavat kauden loppuessa varastojaan.

Reissusta jäi käteen hauskoja kokemuksia ja auttava perhokalastustaito. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua vaellusten iltapuhdeviihteenä.

Vastaa