Kohti kotimaata

18.07.2007 13:55
N 67 58.184 E 019 57.667

Reissu, joka oli ollut jonkinlaisena henkilökohtaisena tavoitteena on sitten tehty. Tällä kertaa tuntuu siltä, että sai kävellä yksikseen riittävästi, mutta ei kuitenkaan liikaa. Se on mukava olo. Matka täytti tarkoituksensa ja nyt voi hyvillä mielin palata etelään ja arkirutiineihin. Kungsleden tarjosi kaikkea, mitä lähdin siltä hakemaan. Pohjoinen luonto puhuttelee omalla erityisellä tavallaan ja antaa jotain arvokasta ja hankalasti kuvattavaa.

Matkalla tapasi ihmisiä monesta eri maasta ja pitkään mielessä pyörinyt ajatus maailman näkemisestä pala palalta rinkka selässä alkaa nousta tärkeysjärjestyksessä. Saa nähdä, mihin seuraavaksi tulee lähdettyä. Syksyllä on kuitenkin ohjelmassa paluu Ruotsiin viikon kalareissun merkeissä. Pienemmistä reissuista tulossa on säiden salliessa Tapsan vieminen telttailemaan ensi viikon viikonloppuna, sekä Birgitan polun geovaellus sitä seuraavana, kun vien ryhmän geokätköilijöitä viikonlopuksi Lempäälän metsiin.

Viime sydäntalvena vaelluksissani oli vielä tauko. Tulevana talvena on tarkoitus jatkaa ”kautta” läpi koko talven. Silläkin suunnalla löytynee jossain vaiheessa kokemuksen kertyessä ja ymmärryksen kasvaessa jokin tätä reissua vastaava henkilökohtainen tavoite, joka tuntuu siltä, että sen saavutettuaan on päässyt jonkinlaisen oppimisen alkuun.

Vastaa