Power trail

Kävelin tänään Holma-Saarijärvelle asti ja hain kuudettakymmenettä keskenään samanlaisia kätköjä. Onko kätköilyssä ylipäätään järkeä? No ei. Mutta oliko power trail edes kivaa? En oikein tiedä. Oliko hapokasta? Todellakin. Tuleeko ikävä sitä noin kolmannesta trailista, jonka tekijä on ilmeisesti keräämässä pois ja arkistoimassa ilman, että ehdin sitä hakea? Ei hetkeäkään. Onko rommitee edelleen hyvää? On.

Kuulin purkilla tapaamaltani pohjanmaalaiskätköilijältä polun ilmeisestä tulevasta arkistoinnista, johtuen suurten kävijämäärien aiheuttamasta maaston kulumisesta. Kätköt tosiaan löytyivät helposti muodostuneiden geopolkujen perusteella, mutta välillä Bodom-Haukkalampi ne olivat lähes poikkeuksetta aivan Metsähallituksen tekemän hiekkatien varressa paikoissa, missä ei ole mitään erityistä nähtävää. Myös koordinaatit olivat tarkkoja, mikä osaltaan vähentää kulumista. Jos oletetaan, että power traileja ylipäätään on syytä olla, oli tämä pätkä ehkä suunnilleen niin hyvin toteutettu,  kuin inhimillisesti mahdollista.

Huomenna paluumatkalle…ehkä hieman järjellisempien kätköjen kautta.

image

Vastaa