Sateinen ilta Nuuksiossa

Kätköilyssä tuli vastaan hienoisia haasteita, kun multikätkön Look at the Narrow Lake laskentakaavan muuttujista yksi oli ilmeisesti hieman elänyt. Muiden suhteen ratkaisu kuitenkin tuotti n. 160m pitkän suoran viivan, jolla kätkön täytyisi olla. Kun piilotustavastakin oli vahva epäilys, lähdin koluamaan paikkoja ja varsinaisena työvoittona purkki osuikin silmään noin samoihin aikoihin, kun taivaalta alkoi tulla vettä.

Illan mittaan kostunut vaatetus edellytti mielialaa korjaavia toimia, joten illan hämärtyessä leiriydyin kelvolliselle uimapaikalle Häkläjärven rantaan. Sadeviitan alla nukkuminen ei houkuttanut tippaakaan, vaan suojana elementeiltä sai toimia Vihen laavukangas. Rankisen jäädessä pelkäksi maavaatteeksi, ovat sisätilat ruhtinaalliset puuhasteluun. Pari kourallista kuivia kuusen alaoksia mukaan ja savusilmä pääsi lohduttautumaan tulisella nuudelikeitolla, oliiviöljyssä paistetulla halloumilla ja rommiteellä. Kun vielä sai katsella elävää tulta, kääntyi olo pian varsin loistavaksi sateen ropistessa laavun kattoon.

image

Vastaa