Teijon tuore kansallispuisto

Viime aikoina on sentään tullut retkeiltyä ahkerammin, kuin olen tänne kirjoitellut. Tahti on kuitenkin ollut heikompi kuin aikoinaan ja määrän merkittävä lisääminen onkin aktiivisena tavoitteena. Anulla, joka aikanaan tutustutti minut Vaiskan retkikuntatoimintaan ja sitä kautta Arktiseen klubiin, on tilanne ollut pienten lasten johdosta vielä oleellisesti heikompi. Niinpä syntyi ajatus lähteä laavuretkelle jonnekin ja logistiikan osuessa kätevästi, kohteeksi valikoitui vastikään kansallispuistoksi muuttunut Teijon retkeilyalue.

Saavuin paikalle yötä vasten sunnuntai-iltana, unirytmeissämme kun on valtava ero. Anu vapautui koululta Salossa 10.30, samoihin aikoihin kun itse kömmin ulos makuupussista Roosinniemen kiintolaavulla. Herääminen rankisen hyttysverkon takana avautuvaan järvimaisemaan oli jälleen erinomainen muistutus siitä, miksei kotona kannata nukkua. Matildajärven parkkipaikalle palatessani minua tervehti aina iloisen Anun lisäksi paketistaan nesteitä valuva lohenpyrstö ja kun sekä aamupala että aamukahvi olivat jääneet väliin, vaati tilanne paluuta Roosinniemen loistavien grillausrakenteiden äärelle. Lohi, tuorejuustolla täytetyt herkkusienet ja suklaa tekivät kauppansa ja lupasimme uskotella itsellemme kävelevämme ahkerasti.

Ravintopuolen ja kahvin tultua hoidetuksi lähdimme kiertämään Teerijärveä aikomuksena majoittua Endalin laavulle. Soinen ranta kuitenkin teki puhtaan veden saamisen haastavaksi ja päätin lähteä hakemaan vettä muutaman sataa metriä länteen olevalta kallioniemeltä, joka oli kartan mukaan ylitsepäsemättömän suon takana. Odotusten mukaisesti ylitsepääsemätön suo edellytti muutaman suonsilmäkkeen väistämistä, mutta vaelluskengän varren riittävyyttä ei juurikaan mittailtu. Odotusten vastaisesti pieneltä niemeltä löytyi mitä mainioin leiripaikka, joten lyhyen puhelun jälkeen kiintolaavusta päätettiin luopua.

Ilta-auringon paistaessa rannalle hernekeitto, grillattu halloumi, tuorejuustoon dipatut nachot ja mahdollisesti tilkka viskiäkin tekivät kauppansa. Uni korjasi aamuvirkun matkaseuran ja kaivoin kännykän esiin blogikirjoitusta varten.

image

Vastaa