Paluu arkeen

Retkikunta on saavuttanut tavoitteensa. Takana on 22 hiihtopäivää ja noin 300 kilometriä. Hiihtoa jäätiköillä ja vuonoilla, sekä kiipeilyä köysistönä kahden saariston korkeimman tunturin laelle. Meneillään ensimmäinen kosketus arkielämään. Useimmat meistä esittelivät paleltuneita ja auringossa palaneita neniään ja poskipäitään, sekä aurinkolasien jättämiä rusketusrajoja maanantaiaamuna työpaikoillaan. Kolmessa viikossa ehtii sopeutua Arktikseen. Kauanko kestää sopeutuminen arkeen?

Shackleton sanoi aikanaan, että tuulessa ja tuiskussa mies punnitaan, ei tansseissa ja piirileikeissä. Retkikunnan miehet ja naiset on nyt punnittu Huippuvuorten tuulessa ja tuiskussa ja koska moni jo suunnittelee uusia arktisia retkiä, todettu päiltänsä varsin köykäisiksi.

Tämä on viimeinen päiväkirjamerkintäni Huippuvuoret 2009 -retkikunnan puolesta. Erämaahan.fi:n rooli palaa takaisin henkilökohtaiseksi reissublogikseni, johon kirjoitan vaelluksistani ja vaeltamiseen kiinteästi liittyvistä asioista omasta näkökulmastani. Retkikunta kiittää kaikkia matkaamme seuranneita ja erityisesti meille terveisiä lähettäneitä.

Retkikunnalla kaikki hyvin.


Valtteri Kokkoniemi
Viestimies
Huippuvuoret 2009 -retkikunta

Yksi ajatus artikkelista “Paluu arkeen”

  1. Kiitos. Mukavaa oli niin kauan kuin sitä kesti. Hyviä jatkoja.

Vastaa