Lisää jääkarhuja

N 78 39.262 E 16 21.113

Olimme kuulleet, että Billefjordenilla on jääkarhuemo poikasineen. Piakkoin saavuttuamme vuonolle ne ilmestyivätkin näkyviin. Tilanne oli hämmentävän samanlainen, kuin edellinenkin nallehavainto. Hiihdimme melko keskellä vuonoa, lähempänä vastarantaa jääkarhuista nähden ja huomasimme ne liikkumassa tulosuuntaamme. Katselimme hetken ja jatkoimme kohti Pyramidenia.

Leiri on nyt Pyramidenissa. Alueella on jääkarhuja, mutta ympäriinsä saa liikkua. Mikäli nalleja havaitaan kylän läheisyydessä, leiristä ammutaan vihreä valoraketti kokoontumiskutsuna. Liikkuminen aseistettuna on silti suositeltavampaa, mutta toinen pitkistä aseista jää leiriin ja ryhmässä ei ole montaakaan jäsentä, jolle Vaiskan revolverilla on suurtakaan käyttöä, joten kovin monelle harhailijalle aseistusta ei riitä. Huomenna vietämme lepopäivää ja tutustumme kylään huolella.

Venäläisillä ei ole vodkaa. Se on säännösteltyä ja jokainen saa sitä vain litran kuussa. Retkikunta on pettynyt. Retkikunnalla kaikki muuten hyvin.

2 vastausta artikkeliin “Lisää jääkarhuja”

  1. ”Venäläisillä ei ole vodkaa”… Maailmanloppu on tainnut paukahtaa päälle. Pysytelkää siemenvarastojen lähellä!!

  2. Eikö kuitenkin ole mukavaa vaellella slobojen kaupungissa ase mukana? ;) Vähän kuin olis saanut Karjalan takaisin? No nyt siellä on tosin ne muutama partisaani jätetty sala-ampujiksi, mutta eiköhän niiden kanssa pärjää… jos on grammari mukana. ”Tanssi sie Veeruska!” Siitä etiäppäin oli muutama vuosi sitten jännät paikat jäälauttojen seassa, itsestäni löysin huomattavan kimeän äänen kun meinasin pudota ahkion kanssa sukset jalassa sinne sohjoon… vähän kuin Tarzanilla olis vehkeet jääny tiiliskivien väliin… :D… sen jälkeen ahkiot selkään ja juontamaan pitkin LIUKASTA vuonon rantaa toisella puolella. Yhtä raskasta ei ole ollut vaeltaa kuin omissa häissä kun anoppi haulikolla uhkasi. Taitaa olla jäätilanne huomattavasti parempi nyt, eli suksimalla pääsette rantoja pitkin, tai jopa suoraan vuonon suulle? Tosin mursu jää varmaan siinä tapauksessa näkemättä jos on vuono täysin jäässä. Älkäähän teloko itteänne enää… ahkiot kevenee ja maali häämöttää. Kosmista voimaa täältä kesäisestä etelästä.

Vastaa