Mäkärät löytyivät

04.07.2007 22:01
N 66 14.507 E 016 22.913

Perun pahat puheeni mäkärien yrityksen puutteesta. Jalat on täysin syöty ja mielialakin hieman maassa, kun tiedän metsiä olevan seuraavaksi melkoisesti edessä. Tänään mäkärien määrä kasvoi täysin käsittämättömäksi, eikä offikaan toimi edes lähes riittävästi. Tänä iltana syntyi päätös lähteä huomenna liikkeelle järeässä suojavarustuksessa. Hintana tässä kelissä on helvetillinen hikoilu ja hiertymät, mutta saapahan kävellä rauhassa.

Muutenkin mieli on maassa, mitä tiesin noin näillä kohdin odottaakin. Mitä vittua minä täällä oikein teen, mäkärien syötävänä ja tallustamassa kilometrin toisensa jälkeen kipeillä jalkapohjilla. Maisemat ovat toki huikean hienot, mutta pirun yksinäistä täällä on. Maistelen yksinäni Laphroaig quarter caskia, mutta voisin toisaalta istua Jussin kanssa Rotterdamissa tai Kaislassa. Olutkin maistuisi. Ilman retkeilyä kesä ei tietysti tuntuisi miltään, mutta jos en olisi täällä, olisin ehtinyt vähintään lähteä Anun kanssa pikku reissulle jonnekin, missä ei ole mäkäriä ja hyttysiäkin huomattavasti vähemmän. Knorrin carbonara maistuu toki hyvältä, kun erämaassa nälkäänsä syö. Ja seisten, ettei ole ruoka ja suu niin täynnä mäkäriä. Toisaalta, jos olisin opettamassa Iinaa kokkaamaan, olisi makunautinto ainakin parempi. Elämyksellisyys on toki asia erikseen. Tuli taas tänään peseydyttyä tunturipurossa, mutta Janin sauna olisi kuitenkin ehkä hivenen rentouttavampi. Hemmetti kaverit, mainitut ja mainitsemattomat: teitä on ikävä.

Teltassa räkkäaikaan on hankala sanoa, alkaako ulkona sataa vettä. Hyttysten ja mäkärien ropina telttakankaaseen kuulostaa täysin samalta.

Kello on jo puoli kaksitoista ja aurinko on laskenut tuntureiden taa. Sen valo heijastuu pilvistä kauniisti, värjäten tunturihuippujen muovaaman taivaanrannan vaaleanpunaisen ja oranssin sävyillä. Kaunista ja mukavaa seurata turvallisesti teltan hyttysverkon takaa. Nyt ulkona parveilee hyttysiä, eikä mäkäriä näy juuri ollenkaan. Hassua. Kai tästäkin jotain säännönmukaisuutta löytäisi riittävästi tarkkailemalla.

Vastaa