Tapahtumarikas päivä

N 60 18.213 E 024 34.961

Tänään on ehtinyt jo sattua vaikka mitä. Ensin huomasin polulla kovakuoriaisen, jota ryhdyin kuvaamaan. Kuvaamisen aikana kuitenkin sattui, että koppiksen kimppuun hyökkäsivät muurahaiset ja tuli otettua ainakin henkilökohtainen vuoden luontokuva.

Kovakuoriainen vs muurahainen

Näkymä Kolmperälle

Tisutasiri #1:n (GC10523) jälkeen jatkoin matkaa seuraavalle kätkölle tarkistamatta kätkökuvausnippuani. Kätkö oli Lehmänämpäri (GCQNEK) ja kun kysyin rakennuksessa majailevalta henkilöltä, mikä paikka oikein on kyseessä, hän kertoi sen olevan kesämökkinsä. Näin pihapiirissä olevalta kätköltä odotin Metsähallituksen vuokrakämppää tai vastaavaa. Kävi myös ilmi, että kätkö oli juuri arkistoitu ja omistaja luvannut noutaa sen pois. Päätin helpottaa hommaa ja otin purkin mukaani. Juttelimme pari tuntia niitä näitä ja kävi ilmi, että maanomistaja on Karjalan evakko, eläkkeellä oleva arkkitehti ja hemmetin mukava tyyppi. Lisäksi hän on muinaissuomalainen, eli tehnyt pöksyhaaran järvellä sijaitsevan luolan, jota GTK väittää muinaissuomalaisten tekemäksi. Mökillä oli komeat viritelmät telttasaunaa, omatekoista kelluvaa saarta ja Karjalan viiriä myöden.

Pihapiiriä

Kelluva saari

Juuri sopivasti lounaalle törmäsin myös toiseen kätköilijään. Pikku-orajärven (GCKD0Z) vieressä selkeimmällä lounaspaikalla istui yksinäinen jamppa ja olin juuri katsonut logista jonkun muunkin käyneen kätköllä tänään. Kysyin harrastaako hän geokätköilyä ja myöntävän vastaauksen jälkeen esittelin meidät: ”Mä oon rvk, sä oot Antti”.

Vastaa